Verkocht: Wilhelminasingel 1-5, 6524 AH Nijmegen
Verkocht
€ 75.000,- k.k.

Verkocht: Wilhelminasingel 1-5, 6524 AH Nijmegen

Plattegronden

Brochure(s) en overige bijlagen

Beschrijving

Lees meer
Ouders van studerende kinderen opgelet....

Zoek je een fijne plek aan de rand van het stadscentrum van Nijmegen in een karakteristiek herenhuis mét eigen keukentje en zelfs met een tuin ..... dan is dit jouw kans!

De studio is gelegen op loopafstand van 'hartje' centrum en nabij tal van openbare voorzieningen zoals de universiteit, winkels en het natuurlijk het openbaar vervoer.

Centrale entree, vestibule met postmanden, centrale trappenhuis.
In het souterrain is er een wasmachine en droger voor gezamenlijk gebruik aanwezig. Hier is ook de centrale meterkast, cv ketel en fietsenberging.

Indeling:
De studio heeft een woonoppervlakte van circa 14 m2 en is voorzien van een hoogslaper en deur naar de tuin met een klein niveauverschil en er ligt split/grind zodat je weinig onderhoud hebt aan je tuin. De nette keuken heeft een keramische kookplaat, afzuiging en een koelkastje met vriesvak. De doucheruimte is in het souterrain en deel je met één andere bewoner. Het toilet is op de centrale hal gesitueerd, net om de hoek van je eigen studio en deel je eveneens met slechts één medebewoner.

Er is tv en internetaansluiting aanwezig. De studio voldoet aan de laatste veiligheidseisen. Er is een brandmeldinstallatie en deze is eveneens gekoppeld aan die van de andere studio’s. Wanden en deuren voldoen aan strenge (brand)veiligheidseisen.

Je betaalt per maand € 106,-- aan servicekosten. Dit is zelfs inclusief gas, elektra en water!

Woonvereniging:
Alle appartementen/studio's in het pand vallen binnen de woonvereniging Wilhelminasingel 1 te Nijmegen. Deze woonvereniging kent een aantal gemeenschappelijke voorzieningen en ruimtes zoals een gezamenlijke entree, tochtportaal, gang, enkele gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen, bergruimtes en een gemeenschappelijke wasruimte met wasmachine en droger. De gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen zijn allen van een luxe afwerkingsniveau.

Wat is een woonvereniging?
De keuze voor een woonvereniging heeft te maken met de opzet van de woonruimte en de organisatie. De woonvereniging biedt een heldere organisatievorm van het gemeenschappelijk eigendom. De woonvereniging is de juridische eigenaar van het gehele pand. De leden zijn de economische eigenaren. Als je een studio koopt wordt je automatisch lid van de woonvereniging. De leden krijgen het exclusieve recht van bewoning en gebruik van hun privéruimten en delen het gezamenlijke gebruik van de gemeenschappelijke ruimten van het pand (gang, toilet, wasruimte, voortuin etc.).
De woonvereniging heeft regels (statuten) die zijn vastgelegd in een notariële akte. In deze statuten staan de rechten en plichten van de leden. De vereniging heeft een voorzitter, secretaris en penningmeester.
In de woonvereniging wordt afgesproken wat de servicekosten zijn. De servicekosten bestaan uit de gebruikskosten, opstalverzekering, beheerskosten, reserveringen voor onderhoud. De rekening van de vereniging wordt beheerd door de penningmeester.

Lid zijn van een Woonvereniging heeft nogal wat financiële voordelen:

1. Lage maandlasten
Fiscaal zijn binnen het huidige belastingstelsel de rente en overige financieringslasten met betrekking tot het lidmaatschapsrecht aftrekbaar als 'eigen-woning-rente'. Heb je een eigen (belast) inkomen, dan mag je de betaalde financieringsrente direct aftrekken van dat inkomen, zodat je (eventueel maandelijks) teveel betaalde belasting terugkrijgt. Ook kun je de Belastingdienst maandelijks vooraftrek vragen. De netto woonlasten worden daardoor direct al verlaagd.

2. Je kunt sparen
Mocht je op dit moment nog geen belastbaar inkomen hebben (bijvoorbeeld als je student bent), dan kun je nog niet onmiddellijk profiteren van het genoemde fiscale voordeel. In dat geval betaal je maandelijks de (hogere) bruto woonlasten en vermeld je (noodzakelijke) jaarlijkse belastingaangifte een negatief inkomen. Wel kun je de betaalde rentelasten later - op het moment dat je wel een inkomen hebt – aftrekken onder de dan geldende voorwaarden met 8 jaar terugwerkende kracht; een bijzondere vorm van sparen! Een student heeft over het algemeen nog geen inkomen, maar een beurs. Op deze manier kun je toch woonruimte kopen en (op termijn) gebruik maken van hypotheekrenteaftrek.

3. Wat koop je nu?
Je koopt als individu een lidmaatschap met daaraan vast een overeenkomst met een exclusief gebruiksrecht van jouw studio. Waaruit je studio bestaat is exact beschreven en er is een tekening bijgevoegd. Ook de gemeenschappelijke delen zijn beschreven. Om een lidmaatschapsrecht te bemachtigen betaal je een inkoopbedrag.

4. Verkoop
Als je de studio wil verkopen dan verkoop je jouw lidmaatschap. Je treedt uit de woonvereniging. De koper treedt dan in tegen betaling.

5. De projectnotaris is Hekkelman notarissen te Nijmegen en is een onlosmakelijk geheel in deze overdracht.
De kosten zijn voor koper.

Kenmerken

Lees meer
Overdracht
Referentienummer 13117/3758722
Vraagprijs € 75.000,- k.k.
Servicekosten € 106,-
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Woensdag 22 november 2017
Laatste wijziging Dinsdag 17 juli 2018
Bouw
Type object Appartement, benedenwoning
Woonlaag 1e woonlaag
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1890
Isolatievormen Dakisolatie
Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlakte wonen 14 m²
Inhoud 55 m³
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte 15 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 1
Aantal kamers 1 (waarvan 1 slaapkamer)
Locatie
Ligging Aan rustige weg
In centrum
Type Achtertuin
Hoofdtuin Ja
Oriëntering Oosten
Staat Goed onderhouden
CV ketel
Warmtebron Gas
Bouwjaar 2009
Combiketel Ja
Eigendom Eigendom
Uitrusting
Warm water Gasboiler
Verwarmingssysteem Centrale verwarming
Heeft kabel-tv Ja
Tuin aanwezig Ja

Marktcijfers Nijmegen

€ 225.966,- Gemiddelde verkoopprijs in Nijmegen Landelijk gemiddelde: € 257.145,-
€ 269.143,- Gemiddelde vraagprijs in Nijmegen Landelijk gemiddelde: € 319.842,-
37 Gemiddelde verkooptijd in Nijmegen Landelijk gemiddelde: 60
525 Gemiddeld aangeboden in Nijmegen Landelijk gemiddelde: 75.803
359 Gemiddeld aantal verkocht in Nijmegen Landelijk gemiddelde: 32.306
€ 2.188,-/m2 Gemiddelde prijs/m² in Nijmegen Landelijk gemiddelde: € 2.236,-/m2
Terug
Recent bekeken