Op vakantie? Maak je huis ‘inbraakproof’!

De caravans bevolken de straten al weer, de tenten zijn van de zolder gehaald, de hotels en de huisjes geboekt: de zomervakantie dient zich aan. Op 6 juli trapt de eerste regio af. Ga je echt weg? Zorg dan dat je huis veilig achterblijft.

Kans verkleinen

Het is misschien een open deur – figuurlijk – maar zorg dat het geen letterlijke open deur wordt. In de vakantie is het dievengilde meer alert dan in de rest van het jaar. Immers: hele straten staan soms leeg omdat we nu eenmaal aan bepaalde periodes gebonden zijn voor onze vakanties. 

Punt één

Tegen gewelddadig inbreken doe je niks. Een ruit intikken of een deur intrappen is moeilijk te voorkomen. Maar dit maakt veel lawaai en voor lawaai zijn inbrekers allergisch. Maak het ze daarom zo lastig mogelijk: bijvoorbeeld met (goedgekeurde) sloten en deurbeslag en verstevig de deur met een extra slot op kniehoogte om intrappen moeilijker te maken.

Bloempot

Draai een voor- of achterdeur altijd op slot, maar laat de sleutel niet aan de binnenkant op het slot zitten. En leg ook geen sleutel onder een bloempot voor eventuele verzorgers, maar geef de sleutel af bij hen. Zorg dat zij kranten en post uit het zicht leggen en laat ’s avonds een lampje branden. Dit is eenvoudig te realiseren met behulp van een tijdschakelaar, een investering van een paar euro. Heb je een schuifpui? Leg dan aan de binnenkant een lat in de rails zodat de pui niet open geschoven kan worden.

Andere open deur

Nog zo’n open deur, maar daarom zeker het vermelden waard: laat geen waardevolle spullen in het zicht rondslingeren. Geen iPad op de vensterbank, geen dure televisie zichtbaar vanaf de straat, dat soort zaken. Tip: kijk zelf eens wat er te zien is als je door een raam naar binnen kijkt en haal dure spullen uit dit blikveld. En laat geen ladders of ander klimspul in de tuin achter.

Documenteren

Berg waardevolle spullen goed op en ‘documenteer’ ze: maak er foto’s van (liefst met een liniaal in beeld vanwege de afmetingen), graveer je postcode en huisnummer in grotere voorwerpen en schrijf zoveel mogelijk de serie- en productnummers op zodat je iets kunt laten zien aan de politie, mocht het alsnog misgaan. Of gebruik de zogenaamde DNA-spray. Deze kleurloze – onschadelijke – vloeistof  voorziet voorwerpen van een onzichtbaar en uniek DNA, het bewijs dat het van jou is.

Je Garantiemakelaar wenst je in elk geval alvast een zorgeloze, fijne en zonnige vakantie.

 

 

Erik Meijer
8

Ben nu met de tweede woning in de verkoop met jullie kantoor in zee gegaan. E het bevalt mij heel goed, gezien de verkoop van de eerste woning. Kan dit alleen als prettig ervaren.

Verkoper van Hoogstraat 31
9

Makelaar Diederik Sloot van Hans Janssen Garantiemakelaars heeft ons prima geholpen bij de verkoop van onze woning. Hij heeft ons vooraf geadviseerd en bemiddeld bij de aankoop van een stukje grond van de buurman zodat het huis beter verkoopbaar werd. Diederik Sloot bleek een betrouwbare makelaar die de zaak na verkoop van de woning accuraat afwikkelt in belang van de verkoper en koper. Het behaalde resultaat is prima!

Roel Evers
8

Er spreekt vertrouwen uit. Veel interesse in de woning zelf. Kennis van zaken.

Lees meer
Terug
Recent bekeken