5x planten die zelfs jou overleven

Bijna niets verhelpt die aanstormende winterdepressie zo goed als een urban jungle thuis om je heen te creëren. Want als je niet kan overwinteren op het groene Bali, dan Bali maar in huis halen. Maar wat als je, zoals velen vast bekend klinkt, over het algemeen je groene vrienden na gemiddeld een paar weken steeds weer in de groene container moet gooien? Dan zijn dit de planten die zelfs jou zullen overleven.

Geen groene vingers

Geen groene vingers hebben betekent niet per se dat je geen planten in huis kan halen. Je moet alleen wel selectief zijn en die planten uitkiezen die sterk zijn en weinig water nodig hebben. Een selectie hebben wij voor je uitgewerkt.

1. De Vetplant

Vetplantjes zijn misschien wel de meest bekende onderhoudsvriendelijke plantjes. Ze houden van voldoende licht, maar ook weer niet te veel. Even zoek naar een lekker plekje, vervolgens eens in de week water in de zomer, twee keer per week in de winter. Ze “bloeien” namelijk in de zomer en dan hebben ze wat meer nodig, maar in de winter is het zo prima. 

2. Een ecosysteem (plant)

Dit is een heel bijzonder type “plant” die de laatste jaren steeds meer in opkomst is. Het is eigenlijk niet echt een plant, maar een geheel zelfvoorzienend ecosysteem dat zichzelf in leven houdt in een glas/fles. De fles wordt afgesloten dus je hoeft er werkelijk niets voor te doen. Het enige waar jij voor hoeft te zorgen is een plekje in het daglicht, maar niet direct in zonlicht. 

3. De Cactus

De Cactus is uiteraard de bekendste “woestijnplant”. De cactus is zo geëvolueerd dat zijn bladeren zijn veranderd in doorns en hij dus veel minder water verdampt dan reguliere planten met bladeren. De cactus hoeft maar eens in de maand water en houden van een warme en droge omgeving, perfect voor in de huiskamer dus. Pas wel op met huisdieren en kleine kinderen, want ze prikken behoorlijk uiteraard.

4. De Aloë Vera

Net als de vetplant slaat de Aloë Vera vocht op in de bladeren om lange drogere periodes te kunnen overleven. Ze konden niet voor niets de woestijn overleven. Deze ‘onsterfelijke’ plant hoeft maar eens in de twee weken water en verder gewoon lekker van genieten.

5. De ZZ Plant

De ZZ plant (Zamioculcas Zamiifolia) is zeer gemakkelijk te onderhouden. Ze overleven met veel licht, maar ook in halve schaduw. Ze houden van een kamertemperatuur en hebben zeer weinig water nodig. Sterker nog, het enige wat ze kapot kan krijgen is juist te veel water. Pluspunt: hij groeit vrij snel, dus je hebt binnen no time een prachtige grote kamerplant staan.

 

Hennie Janssen
8

Goed gesprek, weet waar hij het over heeft, kennis van zaken en houdt rekening met de wensen van de verkoper.

Niels Kracht
8

Goed contact en deskundig advies

van den akker
8

Ter zake deskundig, goed en reëel advies.

Lees meer
Terug
Recent bekeken